Openingstijden
De kledingbank is iedere woensdag geopend van 09.00 – 11.30 uur en van 13.30 – 16.00 uur.

Daarnaast zijn we de 1e zaterdag van de maand geopend van 09.30 – 12.00 uur.

Twee keer per jaar, in maart en september, wordt de collectie omgewisseld en zijn we twee weken gesloten. Wij maken dit dan op Facebook kenbaar en via een melding op de deur.

Belangrijk: de kleding aanleveren in en gesloten zak en niet los in de container deponeren. De vrijwilligsters hebben hier enorm veel extra werk me. Door los te deponeren wordt de kleding vochtig en moet dan helaas weggegooid worden.

Kleding doneren
Belangrijk: de kleding aanleveren in en gesloten zak en niet los in de container deponeren. De vrijwilligsters hebben hier enorm veel extra werk me. Door los te deponeren wordt de kleding vochtig en moet dan helaas weggegooid worden.

Heeft u goede kleding over? Wij zijn er heel erg blij mee!

Wat kunt u inleveren?

Goede, schone en mooie kleding
Sport- en zwemkleding
Schoenen
Tassen, riemen
BH’s en nieuw ondergoed
Nieuwe sokken
Dekbedden en dekbedovertrekken
Handdoeken, theedoeken, etc.
Wij nemen geen speelgoed aan. Ook hebben wij voldoende kleerhangers.

U kunt uw kleding, schoenen etc. brengen naar onze locatie aan de Roelf Bosmastraat 47 in Rijssen. Dit is de voormalige Plus Supermarkt. Wij zijn hier iedere woensdag van 09.00 – 11.30 en van 13.30 – 16.00 uur aanwezig om uw kleding in ontvangst te nemen.

Zijn wij niet aanwezig, dan staat bij de ingang van de winkel een groene container waar u uw goederen in kunt doen.

Ieder seizoen wordt het assortiment in de winkel aangepast. Kleding dat niet meegenomen wordt schenken wij aan een goed doel.

Wat doen wij met de ingeleverde kleding
De Kledingbank Rijssen-Holten geeft alle kleding gratis weg aan de doelgroep in de gemeente Rijssen-Holten. Wij hebben geen inkomsten en zijn afhankelijk van subsidies, giften en donaties.
Wilt u een bedrag doneren aan de Kledingbank?
Bankrekening NL65 RABO 0128 8145 94 – o.v.v. Kledingbank Rijssen-Holten
KvK nr. 38313702

Wij beschikken over een ANBI verklaring (RSIN: 852980966)

Met het gedoneerde geld kunnen wij onze huisvesting en energiekosten betalen.
Onze vrijwilligers werken allen onbetaald voor de kledingbank!

Aanmelden als klant
Bent u klant van Voedselbank Rijssen-Holten? Dan kunt u ook gebruik maken van de Kledingbank. Ontvangt u een (bijstands-)uitkering via Gemeente Rijssen-Holten? Ook dan mag u gebruik maken van de Kledingbank.

Hoe meldt u zich aan als klant van de Kledingbank?

Ik ben/word klant van Voedselbank Rijssen-Holten.
Dan komt u automatisch in aanmerking voor de Kledingbank en u ontvangt een uitnodiging via de voedselbank. U hoeft hier verder niets voor te doen. Met het voedselbank-pasje meldt u zich bij de Kledingbank.

Ik ontvang een uitkering via Gemeente Rijssen-Holten
Via Gemeente Rijssen-Holten ontvangt u een uitnodiging om naar de Kledingbank te komen. Bent u deze uitnodiging kwijt of heeft u toch geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u bij de balie van de gemeente een nieuwe uitnodiging aanvragen. U mag ook op woensdag rechtstreeks naar de Kledingbank komen. Zorg dan wel dat u uw laatste uitkeringsspecificatie én uw ID bewijs meeneemt. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken; u kunt gewoon langskomen.

Ik heb een een heel laag inkomen maar geen uitkering via Gemeente Rijssen-Holten?
U kunt zich in dit geval rechtstreeks aanmelden bij de Kledingbank. Uw inkomen mag dan niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm.

Contact

Telefonisch aanmelden kan via de Coördinator Kledingbank, Geke Pluimers op telefoonnummer 06-432 26 345. Bij voorkeur echter via email: kledingbank@oudeplus.nl